homescreen

Τοξικομανής έκανε εμβόλιο στη θέση Ρομά για 25 ευρώ: Τι λέει η δικογραφία

Τοξικομανής έκανε εμβόλιο στη θέση Ρομά για 25 ευρώ: Τι λέει η δικογραφία


ygeiamou.gr team

Ο 46χρονος πήγε σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αγία Βαρβάρα με ταυτότητα άλλου, γεννημένου το 1994 - Η υπεύθυνη του κέντρου παρατήρησε ότι η εμφάνιση του τοξικομανούς δεν ταίριαζε με την υποτιθέμενη ηλικία του, ενημέρωσε την ΕΛΑΣ και ο άνδρας συνελήφθη - Τι ψάχνει τώρα η Αστυνομία

Η υπόθεση της σύλληψης του 46χρονου τοξικομανούς από τις πιάτσες της Ομόνοιας που «ναυλώθηκε» έναντι 25 ευρώ, από έναν 27χρονο Ρομά για να κάνει στη θέση του το εμβόλιο για τον κορωνοιό, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές. Οι αστυνομικοί μετά το ξεσκέπασμα της υπόθεσης, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλα άτομα εξαρτημένα από τις ουσίες που «πουλάνε» τον εαυτό τους για μια χούφτα ευρώ προκειμένου να εξασφαλίζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού αρνητές των εμβολίων και του κορωνοιού. Το protothema.gr, μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης και τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών ξεδιπλώνει το χρονικό της περίεργης αυτής ιστορίας στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας στις 6 το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου.

Η κατάθεση της υπεύθυνης βάρδιας και η σύλληψη

Η παρατηρητικότητα της υπεύθυνης του εμβολιαστικού κέντρου Αγίας Βαρβάρας ήταν αυτή που οδήγησε στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης. Όπως κατέθεσε στις αρχές η γυναίκα, ήταν 18:00 της 16ης Δεκεμβρίου όταν ως υπεύθυνη βάρδιας του εμβολιαστικού κέντρου “Γ.Ν.Δ.Α Αγία Βαρβάρα”, προσήλθε ο συγκεκριμένος άνδρας επιδεικνύοντας ταυτότητα ανδρός γεννηθέντος το 1994 μαζί με την εκτύπωση του ραντεβού για εμβολιασμό. Η γυναίκα κατάλαβε πως η εμφάνιση του συγκεκριμένου ατόμου δεν ταίριαζε με την ηλικία του και όπως κατέθεσε ήταν πεπεισμένη ότι δεν επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο και ενημέρωσε τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε η Άμεση Δράση και ο άνδρας συνελήφθη. Μάλιστα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν γεννηθείς το 1975 και δεν είχε μόνιμη διεύθυνση κατοικίας.

Τον «ψάρεψαν» από την Ομόνοια

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας όπου στην κατάθεση που έδωσε υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και συχνάζει στην περιοχή της Ομόνοιας. Στις 16:00 της 16.12.21 και ενώ βρισκόταν σε στέκι τοξικομανών τον πλησίασε άγνωστος άνδρας καταγωγής Ρομά και του πρότεινε να εμβολιαστεί δίνοντας του την ταυτότητα του ενώ μετά τον εμβολιασμό θα του έδινε 25 ευρώ. Μάλιστα για τον συλληφθέντα κάτοχο της ταυτότητας είπε ότι δεν τον γνωρίζει.

Και ο ίδιος ο συλληφθείς, ο οποίος είχε πάει να δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό ενώ όπως είπε και ό,τι έχει να πει θα το πει στο δικαστήριο που έχει προσδιοριστεί στους επόμενους μήνες.

«Αναμφίβολα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια υγεια, όπου οι κατά τόπο κοινωνίες μαστίζονται σχεδόν 2 χρόνια από την πανδημία covid 19 και τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται, αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν προβληματισμό κι ανησυχία. Δεδομένα το εμβόλιο αποτελεί χρήσιμο εργαλείο και μονόδρομο για τον περιορισμό του ιού όπου πέραν του αυτοπεριορισμού και της προφύλαξης που ο καθένας μας εφαρμόζει, πρέπει να σταθμίζεται η επιστημονική διάσταση και τα οφέλη του εμβολιασμού που είναι σίγουρα πολλαπλάσια απο την όποια ενδεχόμενη παρενέργεια.
Σε κάθε περίπτωση για την συγκεκριμένη υπόθεση ο εντολέας μου υπό το καθεστώς του προσωπικού του φόβου και της αγωνίας που τον διακατείχε για προσωπικούς λόγους, λειτούργησε παρορμητικά και σίγουρα έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η υπόθεση εξελίσσεται ενώπιον της δικαιοσύνης και είναι βέβαιο ότι θα διαλευκανθεί ο βαθμός εμπλοκής του σε κάθε επίπεδο» τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος του Νικόλαος Αλετράς.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μίνα Γκάγκα: Γιατί δεν έχει νόημα η διπλή χειρουργική μάσκα

Μετάλλαξη Omicron: Ως 70% λιγότερες πιθανότητες για εισαγωγή στο νοσοκομείο σε σύγκριση με τη Δέλτα

Στα 33 τα κρούσματα της Omicron, άλλα 98 ύποπταΑπόρρητο Απόρρητο