Στο γεγονός πως η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αποτελεί ακόμα το μεγάλο πρόβλημα και να δέχεται μεγάλη πίεση από την πανδημία, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο περιθώριο των εγκαινίων που πραγματοποίησε στη νέα μονάδα του ΑΧΕΠΑ.

Στις άλλες περιοχές, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, φαίνεται να υπάρχει μια αποκλιμάκωση. “Η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση καλύτερη από ότι περιμέναμε, η πίεση της είναι περισσότερο στα non covid περιστατικά. Ευελπιστούμε, και με τα μοντέλα που έχουμε φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, και σιγά σιγά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο σύστημα υγείας”, ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα λόγω και των εορτών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι “τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει, έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ”.

«Υπό αυτή την έννοια», είπε στη συνέχεια, “η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα επαρκή και οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας να παρθεί, θα είναι σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο”.

Δεν θα επιστρέψουν υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν

Κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που διαμαρτυρόταν για τις αναστολές εργασίας και το υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι “λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και δώσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και ξεκάθαρη θέση. Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα”.

Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις σήμερα:

«Υιοθετεί τις αθλιότητες Γιαννάκου», λέει ο Οικονόμου για τον Τσίπρα

Παράταση notam για τις πτήσεις εξωτερικού – Τι αλλάζει με το πιστοποιητικό νόσησης

Σε 6-8 μήνες η πανδημία θα τελειώσει, λέει ο Γαλιατσάτος του Johns Hopkins