Σταθερα “οδηγούν” την επιδημια οι ανεμβολιαστοι που μολύνονται με κορωνοϊό. Το τεταρτο κύμα φαίνεται να σταθεροποιείται σε μεγάλο ύψος, γύρω στα 3.000 κρουσματα ημερησίως, ωστόσο στην πλειονότητα τους προκειται για ατομα κάθε ηλικιας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ενδεικτικα, στον Ευαγγελισμό, η συντριπτική πλειονοτητα των 73 νοσηλευόμενων είναι ανεμβολιαστοι.

Στο ίδιο νοσοκομειο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμη της μάχης κατά του κορωνοϊού, το 11% των νοσηλευομενων είναι ηλικίας κάτω των 26 χρόνων. Μάλιστα, ο νεότερος ασθενής είναι 17 χρόνων. Βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπειας (ΜΕΘ) από την περασμένη Τετάρτη και απο χθες νοσηλεύεται σε απλη κλινική Covid-19.

Κατά τη χθεσινή εφημερία, εισηχθη ένας 20χρονος ογκολογικός ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, και δυστυχώς κατέληξε μετά την εισαγωγή του.

Ο απολογισμός της εφημερίας σε ο,τι αφορά τα περιστατικά Covid-19 ήταν περισσότερα από 15, με τον έλεγχο να βρίσκεται ακόμη σε εξελιξη για την επιβεβαίωση όλων.

Οι τελευταίες ημέρες δημιουργούν περαιτέρω πίεση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, διότι πολλοι πολίτες πηγαίνουν στα επείγοντα εμπύρετοι, που όμως ειναι και σύμπτωμα της θερμοπληξίας, όχι μόνο του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά χθες διαγνώστηκαν 10 άτομα με θερμοπληξία λόγω του καύσωνα.

Ειδήσεις σήμερα 

Λύματα: Τάσεις σταθεροποίησης του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες – Τι πρέπει να προσέξετε