*γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Αλλάζουν γνώμη πολλοί Αμερικανοί πoυ δεν ήθελαν να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid- 19.

Ένας στους πέντε πολίτες στις ΗΠΑ που είχαν δηλώσει σε δημοσκόπηση του Ιανουαρίου ότι είναι επιφυλακτικοί ή ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοιού – παρά μόνο εάν γίνει υποχρεωτικό -, τελικά πείστηκαν ότι πρέπει να προφυλάξουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Δημοσκόπηση του ιδρύματος «Kaiser Family Foundation» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 21% των Αμερικανών που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 τον Ιανουάριο, τώρα αποφάσισαν να κάνουν το ενέσιμο σκεύασμα.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου, σε δείγμα 878 ενηλίκων, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «miamiherald.com..

Το 17% όλων όσοι άλλαξαν γνώμη, υποστήριξαν ότι ένα μέλος της οικογένειάς τους ήταν αυτός που τους άλλαξε γνώμη, το 10% παραδέχτηκε ότι πείστηκε από υγειονομικό και το 5% από έναν στενό φίλο.

Συνολικά, το 65% των εμβολιασμένων ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εμφανίζονταν επιφυλακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, δήλωσε στην έρευνα ότι προσπάθησαν να πείσουν τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους στενούς φίλους τους να κάνουν το ενέσιμο σκεύασμα.

«Το να βλέπουν τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους να εμβολιάζονται χωρίς να εμφανίζουν σοβαρές παρενέργειες, να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο με ασφάλεια και οι συνομιλίες τους με τους προσωπικούς τους γιατρούς για τους δικούς τους κινδύνους, ήταν ορισμένοι από τους παράγοντες που τους έπεισαν», επισημαίνουν οι ερευνητές της μελέτης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων κατά 38% κάθε τρεις μέρες

Μετάλλαξη Δέλτα: «Κλιμακωτά» μέτρα στον ορίζοντα – Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και νησιά στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Έρχεται αύξηση άνευ προηγουμένου στα κρούσματα – Δυσοίωνες προβλέψεις από τους ειδικούς