Αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για έγκριση της χρήσης του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, υπέβαλλε η Moderna την Πέμπτη.

«Ανακοινώνουμε με χαρά ότι υποβάλαμε αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

«Έχουμε ήδη υποβάλει αίτηση για έγκριση στην επιτροπή υγείας Καναδά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα υποβάλουμε ανάλογα αιτήματα σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Moderna.

Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η μελέτη Φάσης 2/3 σε εφήβους, δεν κατέγραψε καμία περίπτωση νόσησης σε όσους είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Συνολικά, συμμετείχαν γύρω στα 2.500 άτομα, με την αποτελεσματικότητα να φτάνει στο 100%. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 93% σε οροαρνητικούς συμμετέχοντες 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση. Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, συμμετείχαν συνολικά 3.732 συμμετέχοντες ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Από πλευράς ανεπιθύμητων παρενεργειών, η πιο συνηθισμένη τοπική ήταν ο πόνος στο σημείο του εμβολιασμού, ενώ μετά τη δεύτερη δόση εμφανίστηκαν πονοκέφαλος, κόπωση, μυαλγία και ρίγη σε ήπια μορφή.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλάρωση μέτρων: Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση – Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Μητσοτάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 25-29 – Κλείστε το ραντεβού σας!

Εμβολιασμός για Covid-19: Τι κίνητρα έδωσαν οι ΗΠΑ – Πώς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα