Την παρέμβαση της Πολιτείας για τα περιστατικά εισβολής αρνητών στα νοσοκομεία ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ και παθολόγος-εντατικολόγος, Μιχάλης Ρίζος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως εξήγησε, το συμβάν με αρνητές της πανδημίας που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες όταν συγγενής νοσηλευόμενης μαζί με άλλο ένα πρόσωπο εισέβαλαν στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και επιτέθηκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό λέγοντας ότι «βαφτίζουν» ασθενείς ως θετικά κρούσματα και αναπαρήγαγαν και άλλες θεωρίες συνωμοσίες δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ο κ. Ρίζος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για αυτά τα περιστατικά, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια αποφασιστική αντιμετώπιση από την αστυνομία. «Πρέπει να παρέμβει η επίσημη Πολιτεία και η Επιτροπή των ειδικών. Αφορά θέμα δημόσιας Υγείας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την πιεστική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, ο κ. Ρίζος εξήγησε ότι παραμένει η δύσκολη κατάσταση περισσότερο από 50% του νοσοκομείου είναι περιστατικά covid. Ενώ οι ΜΕΘ η κάλυψη τους είναι κοντά στο 100% από περιστατικά COVID. Όπως είπε, η νοσηρότητα έχει πάει πίσω σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο κ. Ρίζος τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει μείνει στα λόγια. Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητες οι προσλήψεις καθώς πλέον η κόπωση των εργαζομένων είναι πολύ μεγάλη ενώ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες.

Μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Ρίζος είπε ότι είναι υπερβολικός ο φόβος για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής που να έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχει νοσήσει βαριά. Ελάχιστα είναι τα περιστατικά όσον έκαναν μόνο την πρώτη δόση και εκκρεμούσε η δεύτερη και νόσησαν.

Ειδήσεις σήμερα 

Lockdown: Θέμα ωρών το μήνυμα Μητσοτάκη για τα μέτρα – Ο οδικός χάρτης της χαλάρωσης μετά το Πάσχα

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 55-59 – Εν αναμονή αποφάσεων για το Johnson & Johnson