«Λουκέτο» επ’αόριστον στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Κάλυμνο, έβαλε με απόφασή του ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας σεβασμιώτατος Παΐσιος, λόγω της παρουσίας ιερέα που είναι αρνητής του κορωνοϊού, τον οποίο και έπαυσε από τα καθήκοντά του για δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr, ο ιερέας καλούσε τους πιστούς να εισέρχονται στην εκκλησία χωρίς μάσκες, ενώ φέρεται να προέτρεπε τον κόσμο μέσω διαδικτύου να μην τηρεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Δεν είναι στην πρόθεση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς, αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στο χώρο της τοπικής εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού. Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους Νόμους της πολιτείας και των δικών μου ταπεινών υποδείξεων», αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, ενώ ο σεβασμιώτατος Παΐσιος έστειλε στον ιερέα το εξής μήνυμα:

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως κληρικός της Ιεράς Μητρόπολεως, δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

κουκουβας-αργια