*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Στα χνάρια της Ελλάδας βαδίζει η Αυστρία καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι το «light» lockdown δεν απέδωσε καρπούς, οπότε το επόμενο βήμα της είναι να κλείσει όλα τα σχολεία.

Το μερικό «lockdown» στην Αυστρία φαίνεται να έχει αποτύχει: Η χώρα ετοιμάζεται για πιο σκληρά μέτρα καθώς αναμένονται περισσότερα κρούσματα της νόσου Covid- 19, όπως αναφέρει το αυστριακό δίκτυο «oe24.at».

Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να ανακοινώσει αύριο νέα πιο αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το αυστριακό δίκτυο, τα σχολεία πιθανότατα θα βάλουν λουκέτο.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος επιμένει στο κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μείνουν ανοιχτά μόνο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία .

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Βιέννης να ετοιμάζεται να κλείσει και τα εμπορικά κέντρα αλλά και υπηρεσίες, όπως ινστιτούτα ομορφιάς και κέντρα μασάζ.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, το αυστριακό δίκτυο «oe24.at» αναφέρει ότι το σκληρό lockdown θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη τα μεσάνυχτα.

Στην Αυστρία, με πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 191.228 κρούσματα και 1.661 θάνατοι από επιπλοκές της νόσου Covid- 19.

Από τις 31 Οκτωβρίου, ο αριθμός των ασθενών που εισήλθαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας διπλασιάστηκε σε 536.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ: Άλλαξαν οι ημέρες της καραντίνας – Τι πρέπει να προσέξουμε

Το εμβόλιό μας μπορεί να βάλει τέλος στην πανδημία, λέει ο Τούρκος «εγκέφαλος» της BioNTech

Θετικά στον κορωνοϊό όλα τα δείγματα των μινκ στη φάρμα της Κοζάνης