Η Αποκεντρωμένη Μονάδα -Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης- του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ανανεώνει και φέτος την δράση της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και έγκαιρης αντιμετώπισης του Μελανώματος και του Καρκίνου του Δέρματος, τιμώντας με συνέπεια τον Παγκόσμιο Μήνα Επαγρύπνησης για τη νόσο.

Προς τον σκοπό αυτό, το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του για να προσφέρει καθημερινά τη Δωρεάν Ολοσωματική Εξέταση Σπίλων (ελιές) στην κοινότητα. Στην Ευρώπη, η επίπτωση του μελανώματος ποικίλει, ενώ για τις μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα, κυμαίνεται μεταξύ 3 – 5 ατόμων ανά 100.000 πληθυσμού για κάθε έτος. Αφορά άτομα όλων των ηλικιών, σε αντίθεση με άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος, οι οποίοι συναντώνται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών και συνδέονται άμεσα με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Το κακοήθες μελάνωμα κάνει μετάσταση σε λεμφαδένες και εσωτερικά όργανα, για αυτό το λόγο η άμεση θεραπευτική αντιμετώπισή του είναι μείζονος σημασίας. Σε πρώιμα στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς και να επιτευχθεί πλήρης ίαση.

Αντιλαμβανόμενοι, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωσή του σε πρώιμο στάδιο, η Αποκεντρωμένη Μονάδα -Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης- του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», από τις 10 Μαΐου 2022 και κάθε μέρα έως τις 10 Ιουνίου 2022, θα προσφέρει δωρεάν ολοσωματική δερματική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και θα παρέχει την απαραίτητη συμβουλευτική πληροφόρηση με παρεμβάσεις των ειδικών του, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα όποιο πρόβλημα διαγνωσθεί.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους εύκολα και γρήγορα όλο το 24ωρο μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, στην ηλεκτρονική σελίδα www.nadn.gr και θα προσέρχονται για την δωρεάν προληπτική τους εξέταση στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, Δελφών 124- (είσοδος από την οδό Ψυχάρη λόγω έργων του Μετρό). Η πλατφόρμα των ραντεβού ξεκινά στις 7/5.

Θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους ειδικούς να μιλούν για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος και του Μελανώματος.

Το μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι «Κάθε έξι λεπτά ένας άνθρωπος χάνει τη μάχη με το Μελάνωμα και αυτό πρέπει ΤΩΡΑ να αλλάξει! Μην περιμένεις! Ενημερώσου. Δράσε. Πρόλαβε.».