Και να ήταν μόνο αυτό. Συνήθως ένα σοβαρό ατύχημα σε κάποιο μέλος της οικογένειας συνεπάγεται αλλαγή του ρυθμού της ζωής, καθώς δεν είναι μόνο εκείνος που έχει υποστεί το ατύχημα, αλλά και οι οικείοι του που πρέπει να αλλάξουν τη ρουτίνα τους. Κάποιοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά, κάποιοι άλλοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν λιγότερο για να φροντίσουν αυτόν που έχει υποστεί το ατύχημα. Η οικονομική διάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς μπροστά σε ένα ατύχημα τα μελλοντικά σχέδια τίθενται υπό κρίση, αναβάλλονται ή ματαιώνονται. Οι οικονομικοί πόροι της οικογένειας τώρα πρέπει να δοθούν αλλού, αναγκαστικά και υποχρεωτικά. Σε μια τέτοια κατάσταση το παρήγορο είναι ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες με εξειδικευμένα προγράμματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος χωρίς να είναι απαραίτητη η ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να ασφαλιστεί έναντι των ατυχημάτων και μόνο, και σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο να είναι σίγουρος ότι θα λάβει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν δεν συμβεί, τόσο το καλύτερο βέβαια. Κάπως έτσι, με απλό και οικονομικό τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας μας ή να ενισχύσουμε την ασφαλιστική κάλυψη της υγείας μας σύμφωνα με τις προσωπικές μας ανάγκες και τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Ένα «έκτακτο» πρόγραμμα ασφάλισης
Κάτω από την ομπρέλα της σειράς προγραμμάτων Full Health της Εθνικής Ασφαλιστικής υπάρχει το πρόγραμμα «Full Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα», το οποίο εξασφαλίζει την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών εξόδων εντός ή εκτός νοσοκομείου, που προκύπτουν από ατύχημα. Η Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα έχει απλούς όρους ασφάλισης, ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και διάφορες επιλογές ανώτατου ποσού εξόδων για κάθε ατύχημα. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα καλύπτει αμοιβές ιατρών, αποκλειστικής νοσοκόμας, έξοδα νοσοκομείου, εξετάσεων, έξοδα αγοράς και τοποθέτησης τεχνητών προσθετικών τμημάτων, διορθωτικών συσκευών και υποβοηθητικών μηχανημάτων, έξοδα αναλώσιμου υλικού, έξοδα αγοράς φαρμάκων, χρήση ασθενοφόρου, έξοδα φυσικοθεραπειών και πολλά άλλα.

Και αν βρίσκομαι στο εξωτερικό;
Για να είστε ασφαλείς και ήρεμοι σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρεθείτε, έχετε στη διάθεσή σας το πρόγραμμα «Full Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας» το οποίο μπορεί να προσφέρει σε όλη την οικογένεια την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, διασφαλίζοντας την κάλυψη όλων των μελών της οικογένειας με το ίδιο πρόγραμμα.
Έτσι μπορείτε να νιώθετε σίγουροι πως σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας ή ατυχήματος, θα βρεθείτε το συντομότερο δυνατόν στο κατάλληλο περιβάλλον/νοσηλευτικό ίδρυμα για την απαραίτητη φροντίδα της υγείας σας, ενώ η Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνει τη διακομιδή σας. Δίπλα σας, στη δύσκολη στιγμή για την υγεία σας, το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους του συμβολαίου, ενδεικτικά καλύπτει:

-έξοδα διακομιδής / υγειονομικής μεταφοράς σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, με το πλέον ενδεδειγμένο μέσο μεταφοράς. Η επιλογή του μέσου μεταφοράς γίνεται από τους ιατρούς του Συντονιστικού Κέντρου, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου που θα σας φροντίσουν, με γνώμονα την ιατρική αναγκαιότητα.

-έξοδα μεταφοράς, με οποιοδήποτε μέσο κριθεί αναγκαίο, για την επιστροφή στην κατοικία σας μετά από νοσηλεία

-έξοδα μεταφοράς για την επιστροφή των μελών της οικογενείας σας, που τυχόν σας συνοδεύουν

-έξοδα μετάβασης, διαμονής και επιστροφής συγγενικού προσώπου για τη φροντίδα σας ή τη φροντίδα των ανήλικων παιδιών σας, που σας συνοδεύουν, σε περίπτωση νοσηλείας σας ενώ βρίσκεστε σε ταξίδι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

-έξοδα διερμηνείας ή μετάφρασης ιατρικού φακέλου σε περίπτωση νοσηλείας σας στο εξωτερικό

-έξοδα επαναπατρισμού σορού
-Για την υπηρεσία άμεσης μεταφοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπάρχει στη διάθεσή σας εξειδικευμένο Συντονιστικό Κέντρο

Εξυπηρέτησης, για την Ελλάδα και το εξωτερικό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Απαντάει στο 1100 για το εσωτερικό ή στο 2109968988 για το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της 18189 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας https://www.ethniki-asfalistiki.gr