Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», απάντησε στο ερώτημα του «πότε θα βγάλουμε τις μάσκες» και τόνισε ότι οι προστατευτικές μάσκες  για τον κορωνοϊό θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι εδώ.

Αναφερόμενη στο παράδειγμα της Δανίας που αποφάσισε να τις πετάξει, εξήγησε ότι στη χώρα το ποσοστό  εμβολιασμού αγγίζει το 90%.

Η κ. Παγώνη επεσήμανε επίσης ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να είναι εδώ, αν και το Πάσχα αναμένεται τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα, υπό την έννοια ότι οι σκληροί δείκτες θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, αλλά η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή και με αργούς ρυθμούς.

 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε ότι μιλάμε για σταδιακή άρση των μέτρων, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά μέτρα σε ισχύ. Τα μέτρα αφορούν κυρίως την εστίαση, με τη μουσική στους όρθιους και τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα.

Προέβλεψε κι αυτός ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα, καθώς στους εμβολιασμένους στη χώρα μας, που ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια,  θα πρέπει να προστεθούν και το ένα εκατομμύριο που νόσησαν από την αρχή του χρόνου, αυξάνοντας το ποσοστό ανοσίας.

Ο Προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υπογράμμισε με τη σειρά του, ότι αν το σύστημα ήταν πιο οργανωμένο τότε θα θρηνούσαμε λιγότερους θανάτους από την πανδημία και συμπλήρωσε πως αν θέλουμε να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας, θα πρέπει προηγουμένως να ενισχύσουμε το ΕΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Έρευνα εξηγεί πώς η δυναμική της επαναμόλυνσης των μεταλλάξεων άλλαξε τους εμβολιαστικούς στόχους

Δημόπουλος: Να μην πεταχτούν ακόμα οι μάσκες

ΕΟΔΥ – Rapid test: Δείτε σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν έλεγχοι σήμερα, Κυριακή