*γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Ραγδαία αυξάνονται στις ΗΠΑ τα κρούσματα της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής «Omicron» την ώρα που υγειονομικοί αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη προειδοποιούν ότι οι νοσηλείες παιδιών με συμπτώματα Covid έχουν τετραπλασιαστεί.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τα τεστ Covid-19 που βρίσκονται σε έλλειψη τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωση του την Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας του «Μεγάλου Μήλου» ανακοίνωσε ότι, τις τελευταίες ημέρες, καταγράφεται μία ιδιαίτερα ανησυχητική άνοδος νοσηλειών στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης με συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν τετραπλάσια αύξηση στις νοσηλείες εφήβων και παιδιών (κάτω των 18 ετών) από τις πέντε Δεκεμβρίου έως την τρέχουσα εβδομάδα.

Περίπου οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών, ανήκουν δηλαδή στην ηλικιακή κατηγορία που δεν είναι επιλέξιμη για να εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid στις ΗΠΑ αυξάνεται, με κατά μέσο όρο σχεδόν 190.000 νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η έλευση της νέας παραλλαγής «Όμικρον» σε συνδυασμό με τις γιορτές , τα ταξίδια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, οδήγησαν πολλούς Αμερικανούς στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τεστ Covid.

Xθες, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι, παραδέχτηκε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει έλλειψη σε τεστ Covid και υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν περισσότερα (τεστ) τον επόμενο μήνα.

Όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο «ABC News» ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι , αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα τεστ Covid.

Αναφορικά με την παραλλαγή «Όμικρον», ο Αμερικανός επιστήμονας τόνισε πώς πρόκειται για μία ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοιού και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.