Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η είδηση ότι στη Ρόδο γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή αρνούνται να υποβληθούν στα προβλεπόμενα τεστ για τον κορωνοϊό και να φορούν μάσκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου υπέβαλε τη Δευτέρα αναφορά για γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια.

Οι γονείς του μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου και το παιδί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης και με τον διευθυντή. Το παιδί κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η κατ’ οίκον εκπαίδευση να αναπληρώσει τη δια ζώσης διδασκαλία, όπως έχει δηλώσει στη «Δημοκρατική» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μ. Βιτζηλαίος.

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Μπάμπης Ψαράς έχει ζητήσει την υποβολή αναφορών και για ακόμη τέσσερα παιδιά που απέχουν από το μάθημά τους γιατί οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.

Κινδυνεύουν με αφαίρεση επιμέλειας οι γονείς που δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά

Οι γονείς κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας αν διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και αν διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των παιδιών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου αναμένεται να εκδώσει άμεσα εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στις οικίες των οικογενειών προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα πορίσματα θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στη Ρόδο πέντε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προσέρχονται στο σχολείο λόγω των αρνητών γονέων τους. Πρόκειται για τέσσερις μαθητές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

 

Διαβάστε επίσης:

4ο κύμα: Δραστικά μέτρα ζητούν οι ειδικοί και προειδοποιούν ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά

Κρίσιμη η κατάσταση του 4,5 μηνών βρέφους που είναι διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο» με κορωνοϊό

Κορωνοϊός – Γκάγκα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο του rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ