Ο κύριος Νίκος, 93 ετών, ήταν ο πρώτος Κρητικός που εμβολιάστηκε στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των εμβολιασμών στις απομακρυσμένες περιοχές από τις Κινητές Μονάδες Υγείας. Μία δράση που ξεκίνησε σήμερα από την Κρήτη σε μία προσπάθεια να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ακόμα και με εμβολιασμούς κατ’οίκον.

Με πρώτες στάσεις το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, η διαδικασία του εμβολιασμού με κινητά κλιμάκια, μέχρι στιγμής, έδειξε ότι έχει δυνατή απήχηση στον κόσμο και στις ομάδες που αδυνατούσαν να μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και σε ανθρώπους που ήταν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό.

Τον εμβολιασμό του 93χρονου, έκανε γνωστό μέσω της σελίδα της στο facebook η &η ΥΠΕ Κρήτης:

Εμβολιασμοί και στον Δήμο Φαιστού

Στους 84 ανήλθαν οι συνολικοί εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου και στο Δήμο Φαιστού.

Από αυτούς οι 7 εξυπηρετήθηκαν από τα κινητά συνεργεία ενώ οι 77 πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Τυμπακίου από το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι διαδικασία των εμβολιασμών συντονίστηκε από το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, ενώ την ευθύνη για την εποπτεία των εμβολιασμών είχε ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Αξίζει να τονιστεί πως εκτός από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν υπήρξαν αρκετοί ακόμα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον προς εμβολιασμό τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της διαδικασίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει πως «οι εμβολιασμοί προχώρησαν ικανοποιητικά, όσο συνεχίζεται η τέταρτη φάση σε όλη τη χώρα. Ελπίζουμε η πολύ καλή εικόνα να συνεχιστεί και να αυξήσουμε σημαντικά το σύνολο των πλήρως εμβολιασμένων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φθάνουν σχεδόν τους 100.000».

Πηγή: ekriti.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός για τους εμβολιασμούς: Νέα στρατηγική με σποτ και διευκολύνσεις – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 -17

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων – Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια