Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πασχίζει να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για νοσηλείες και διασωληνώσεις ασθενών με Covid, ιδιαίτερα στην Αττική, απηύθυνε κατά τη διάρκεια της χθεσινής κυβερνητικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έδωσε διορία 48 ωρών για τουλάχιστον 200 εθελοντές ιδιώτες γιατρούς, σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών για ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Μια μέρα μετά, ο κ. Κικίλιας παρουσιάζεται δυσαρεστημένος από τη μικρή ανταπόκριση των γιατρών στο αίτημά του. Μόλις μερικές δεκάδες φέρονται να έχουν τεθεί εθελοντικά στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειές του και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι πρόσθετες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Για την πίεση που αντιμετωπίζει, εξάλλου, το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, μίλησε στη διάρκεια της ενημέρωσης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε σε 24ωρη υπηρεσία. Περισσότερο από 200 συνάνθρωποί μας κάθε μέρα διακομίζονται σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά θα τη χαρακτηρίζαμε διαχειρίσιμη. Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό το τελευταίο διάστημα και ενισχύονται. Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι σε νούμερο που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε μέχρι πρότινος. Η μεταφορά ασθενών είναι ιατρική πράξη. Οι όποιες καθυστερήσεις και αναμονές οφείλονται στις δυνατότητες ή μη των ΜΕΘ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτά είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά – Στόχος να εγκριθεί μέχρι 1η Ιουνίου