Μπροστά στις κάμερες εμβολιάστηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ιατρικό κέντρο στο Ντέλαουερ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Σε μια περίοδο που σημαντική μερίδα του πληθυσμού της Αμερικής εμφανίζεται διστακτική ή και αρνητική απέναντι στον εμβολιασμό, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας και μίλησε για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο 78χρονος Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν μόλις καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Απέδωσε επίσης τα εύσημα στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη των εμβολιασμών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η διαδικασία εμβολιασμού στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί πάνω από 550.000 δόσεις σε όλη την Αμερική.

Ξεκίνησε και η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Moderna, που μεταφέρονται από τις αποθήκες με προορισμό τις εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ

Η διανομή του εμβολίου της Moderna σε περισσότερες από 3.700 τοποθεσίες στις ΗΠΑ θα ευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Ειδική σημασία έχει για τις ΗΠΑ η οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης στο θέμα του εμβολιασμού, καθώς είναι η χώρα με τον πιο δραματικό απολογισμό θυμάτων από κορωνοϊό, με πάνω από 300.000 νεκρούς συγκεκριμένα.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, η πρώτη αιτία θανάτου στην Αμερική, πάνω από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, είναι ο κορωνοϊός.

Ειδήσεις σήμερα

Διεθνούς κύρους λοιμωξιολόγοι: «Δεν ξέρουμε αν η μετάλλαξη ευθύνεται για την ταχύτερη εξάπλωση»

Στις 10 ημέρες η καραντίνα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο