Το ξενοδοχείο Venice στο Κίεβο της Ουκρανίας φιλοξενεί περισσότερα από 100 βρέφη που γεννήθηκαν στη χώρα από παρένθετες μητέρες. Οι βιολογικοί γονείς τους δεν μπορούν να τα παραλάβουν καθώς έκλεισαν τα σύνορα της χώρας λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Η Ουκρανία θεωρείται «δημοφιλής» προορισμός για ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν απογόνους μέσω παρένθετης μητρότητας. Πολλές κλινικές γονιμότητας προσελκύουν πελατολόγιο από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω των χαμηλών τιμών.

Εξαιτίας της πανδημίας πολλά ζευγάρια μη ουκρανικής ιθαγένειας δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα και να παραλάβουν τα βρέφη, καθώς χρειάζεται ειδική άδεια η οποία εκδίδεται κατόπιν αιτήματος της χώρας καταγωγής τους. Ωστόσο, ορισμένες από τις πρεσβείες τους αρνούνται να παρέμβουν και το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Γαλλία, όπου απαγορεύεται η παρένθετη μητρότητα.

Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι αν τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα παραταθούν τότε ο αριθμός των βρεφών αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000.

Την φροντίδα τους έχει αναλάβει υγειονομικό προσωπικό των Κλινικών Γονιμότητας, όπως εξηγεί μιλώντας στο AFP ο Albert Tochilovsky, ιδιοκτήτης της κλινικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, BioTexCom, και του ξενοδοχείου Venice στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πηγή φωτογραφιών: AFP/VISUALHELLAS.GR