Ο κίνδυνος από την πανδημία του σακχαρώδους διαβήτη σε όλο τον κόσμο αυξάνεται και αυτό πρέπει να αλλάξει. Παρόλο που η ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο αυξάνεται, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμη περισσότερη ενημέρωση και πιο έγκαιρη διάγνωση. Αυτός είναι ο λόγος που η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, που υπηρετεί απόλυτα το στόχο αυτό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται από το 1991, αλλά μόλις το Δεκέμβριο του 2006 αναγνωρίστηκε ως μία επίσημη ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, με την έγκριση του ψηφίσματος 61/225 του ΟΗΕ. Στη φετινή χρονιά, γιορτάζουμε τη 13η επέτειο από την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη ως επίσημη Ημέρα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτή είναι, επίσης, η 13η επέτειος για το γαλάζιο κύκλο, το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Ο κύκλος συμβολίζει, πρωτίστως, την ενότητα, αλλά και το θετικό πνεύμα και τη δύναμη που χρειάζεται η αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, ενώ το γαλάζιο χρώμα συνδέεται με το χρώμα του ουρανού και της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2020, υποστηρίζει τις δράσεις των ομοσπονδιών καθώς και πληθώρας ενώσεων και συλλόγων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, που θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα το μήνα Νοέμβριο.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», ένα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, το οποίο έχει «ντυθεί» στα χρώματα της καμπάνιας «Μίλα για το Διαβήτη σου», θα προβάλει μηνύματα για τη συσχέτιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 με την καρδιαγγειακή νόσο και την παχυσαρκία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού.

Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας της νόσου COVID-19, και με αίσθημα ευθύνης, η Novo Nordisk Hellas συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Μπορούμε να «Αλλάξουμε το Διαβήτη»!