Το επικίνδυνο βακτήριο της «Λεγεωνέλλας» εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο εσωτερικό σύστημα ύδρευσης των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου μετά από καταγγελία ασθενή που νοσηλεύτηκε προ ημερών στο ίδρυμα.

Η εξακρίβωση έγινε μετά από έλεγχο που διενήργησε ειδικό συνεργείο που ήρθε πρόσφατα από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πατρών. Η είδηση του εντοπισμού του βακτηρίου προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση:

Γι’ αυτό τον λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν, σχετικά με το θέμα ύπαρξης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ότι μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας ΑΜΕΣΑ η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, τον Καθηγητή Υγιεινής του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βανταράκη, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, τον υγιεινολόγο κ. Λευτάκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον χημικό μηχανικό εξειδικευμένο στην επεξεργασία ύδατος νοσηλευτικών μονάδων της ιδιωτικής εταιρείας OSMO, τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και της ιδιωτικής εταιρείας συντήρησης του Νοσοκομείου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα.

Οι σημερινές συνθήκες υπερχλωρίωσης του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των καθημερινών μετρήσεων που γίνονται, δεν δημιουργούν συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το βακτήριο της λεγεωνέλλας.

Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του ύδατος, πέραν της ήδη υπάρχουσας, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο υδρεύεται το Νοσοκομείο από τον Δήμο».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ευρωπαϊκό «ναι» στα τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα από την ΕΕ

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών από εποχική γρίπη – Πώς θα δικαιολογούνται

Κορωνοϊός – Γώγος: Bρισκόμαστε μακριά από αυτά που συμβαίνουν στην Κίνα