Πάνω από τρεις χιλιάδες Αμερικανοί θα πεθάνουν σε δέκα ημέρες μέσα σ’ ένα 24ωρο όταν κορυφωθεί η πανδημία του κορωνοϊού, προβλέπουν οι ειδικοί, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «New Υork Post».

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία, τα γραφήματα που δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον δείχνουν, ότι 3.130 πολίτες θα χάσουν την ζωή τους από επιπλοκές του Covid- 19 την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν για τυχόν ελλείψεις κλινών στα νοσοκομεία της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Γκουόμο, ότι η πανδημία θα κορυφωθεί την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

Αλλά εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι εκείνη την ημέρα θα υπάρξουν 878 θάνατοι.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η αμερικανική πολιτεία έχει ανάγκη από 12.500 νοσοκομειακά κρεβάτια, σχεδόν 6.000 από αυτά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι αριθμοί αυτοί βασίζονται στο γεγονός ότι θα παραμείνει σε ισχύ ο κατ΄ οίκον περιορισμός και τον Μάιο.

Στο μεταξύ, η ιδέα που έπεσε χθες στο τραπέζι από τον δημοτικό σύμβουλο της Νέας Υόρκης, Μαρκ Λεβίν να χρειαστεί να θάβουν προσωρινά τους νεκρούς σε ένα δημοτικό πάρκο, απουσίας επαρκών δυνατοτήτων στα νεκροτομεία, απορρίφθηκε και από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο αλλά και τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Γκουόμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δέκα νεογνά θετικά στη Ρουμανία

Κορωνοϊος – Ιταλία: Έρευνα για πιθανή απόκρυψη θανάτων από Covid-19 στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας της χώρας