Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, αφού όπως έχει αποδειχτεί «χτυπά» μικρά παιδιά, ακόμη και μωρά. Ένα βρέφος ηλικίας μόλις έξι εβδομάδων, το οποίο νοσηλευόταν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, πέθανε από την πανδημία στην πολιτεία του Κονέκτικατ, ανακοίνωσε ο Νεντ Λάμοντ, ο κυβερνήτης της πολιτείας.

«Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι το μωρό ήταν θετικό στον Covid-19. Μας ραγίζει την καρδιά. Νομίζουμε ότι είναι ένα από τα νεότερα θύματα σε όλον τον κόσμο που πέθανε από επιπλοκές συνδεόμενες με τον Covid-19», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης.

Γιατί πεθαίνουν παιδιά και έφηβοι από τον Covid-19

Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά ακούγοντας την είδηση ότι ένα βρέφος, ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, πέθανε από τον Covid-19 στην πολιτεία Ιλινόι των ΗΠΑ.

Δεν έχουν δοθεί περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του άτυχου βρέφους, όμως δεν παύει αυτή η περίπτωση να προβληματίζει έντονα τους γιατρούς.

Άραγε, υπάρχει κάποια εξαιρετικά σπάνια μορφή του κορωνοϊού που πλήττει παιδιά και νέους ή απλά τίθεται θέμα αναξιοπιστίας των αποτελεσμάτων των τεστ ανίχνευσης; Μέχρι τώρα, η ασθένεια φέρεται να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.

Ωστόσο, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Βρετανία και την Γαλλία έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα θάνατοι παιδιών και εφήβων.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι οι θάνατοι που οφείλονται στον κορωνοϊό είναι ευτυχώς σπάνιοι μεταξύ των νέων, όμως οι σοβαρές μορφές της νόσου που επιφέρουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, περιλαμβανομένων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή που οδηγούν στον θάνατο, μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε ηλικία.

Αν και οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους αναφορικά με τις επιπλοκές από την εποχική γρίπη, δεν ισχύει το ίδιο με τον COVID-19: Περίπου το 80% των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι άνω των 65 ετών. Ωστόσο, αυτός που αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τους επιστήμονες ότι ακόμη και αυτές οι ελάχιστες εξαιρέσεις θανάτων παιδιών και εφήβων δεν είχαν – στην πλειοψηφία τους- υποκείμενο νόσημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται περιορισμοί σε χρόνο μετακινήσεων και αριθμό SMS

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN για τον κορωνοϊό: Πήραμε γρήγορα αποφάσεις, πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή

Κορωνοϊός: Πώς η Ευρώπη βρέθηκε «ανοχύρωτη» με σημαντικές ελλείψεις