Tο πρωί της Κυριακής 5 Ιανουαρίου ένας συμπολίτης με αναπηρία ανέμενε για να εξεταστεί στο ΤΕΠ του νοσοκομείου της Αθήνας «Σωτηρία». Όμως με αριθμό …960 ο ασθενής ίσως να ήταν ακόμα εκεί.

Την ακατανόητη όσο και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία του αναπήρου ασθενή πληροφορήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 5 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς ο ίδιος ο ασθενής του έστειλε mail. O υπουργός Υγείας έσπευσε επί τόπου, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Παναγιώτη Στάθη, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και της ταλαιπωρίας των προσερχομένων στο ΤΕΠ του «Σωτηρία», μία ταλαιπωρία η οποία αφορά, ασφαλώς, το άκρως προβληματικό σύστημα της γενικής εφημερίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ του Λεκανοπέδιου και όχι τους συγκεκριμένους γιατρούς και νοσηλευτές του ΤΕΠ του «Σωτηρία».

Ένα σύστημα που όπως φάνηκε και από τις εξαγγελίες του, το Σάββατο το πρωί από τον Ευαγγελισμό, είναι αποφασισμένος να αλλάξει άρδην, με ριζικές αλλαγές αλλά και αναδιαρθρώσεις για την μεγαλύτερη αποδοτικότητα των εφημεριών. Αλλαγές τις οποίες δουλεύει μαζί με τους δύο γενικούς γραμματείς του αλλά και τους επικεφαλής των ΥΠΕ

Εξάλλου η μείωση του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια των νέων Διοικήσεων.