Με φόντο τις ελλείψεις αίματος που μεγαλώνουν και τις φωνές των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών που δυναμώνουν για την κάλυψή τους σε αίμα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του για έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, με μία μικρή αλλαγή στην ημερομηνία.

Ενώ η αρχική πρόσκληση ήταν για το διήμερο 20-21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του ΕΚΕΑ η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, έχοντας πάντα ως στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος αυτή τη χρονική περίοδο.

«Την τελευταία χρονική περίοδο παρατηρήθηκε μειωμένη συλλογή αίματος, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ. Τονίζει δε πως «στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και περιμένουν να μεταγγιστούν εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες, δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους».

ΕΚΕΑ: «Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή»

Το ΕΚΕΑ ζητεί από τους εθελοντές αιμοδότες που θα πάνε στο Σύνταγμα:

  • Να είναι 18-65 ετών
  • Να έχουν πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχουν κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.