«Αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας, θα το εξετάσουμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom», ότι ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της.κάνοντας λόγο ωστόσο, για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία. «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφορικά με το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού. «Αν χρειστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν προκειται να ζήσουμε καταστάσης περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών, λέγοντας ότι οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει την προστασία από μετάλλαξη Omicron ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Omicron 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση αυξάνουν τον κίνδυνο μελλοντικής άνοιας – Τι ισχύει για υπολογιστές

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο κίνδυνος νόσησης και θανάτου για όσους ασκούνται τακτικά