Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται για δεύτερη μέρα στο Χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» η μικρή Αλεξία, ωστόσο οι γιατροί με τη νέα τους ανακοίνωση αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιασδήποτε πρόγνωσης για την πορεία της υγείας της.

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ωρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν για την 8χρονη οι θεράποντες γιατροί «είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους».

Άλλο θετικό στοιχείο που αναφέρεται είναι πως «δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία».

Εφόσον συμπληρώθηκε το πρώτο 24ωρο της νοσηλείας της εκτός ΜΕΘ η Αλεξία θα επανεξεταστεί από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή.

«Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» κ. Μανώλης Παπασάββας επιβεβαίωσε τα όσα αναφέρονται στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για την 8χρονη Αλεξία.