*γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 όλων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων και προμηθευτών των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος.

Σε περίπτωση που αρνηθούν τον εμβολιασμό, οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των ΗΠΑ θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ Covid-19.

O 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου Covid σε μία προσπάθεια να παροτρύνει τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά του κορωνοιού καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη τη χώρα.

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ακουστεί από τα χείλη του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Όπως ανέφερε η πηγή, το μέτρο που αφορά τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους είναι παρόμοιο με αυτό που ήδη εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν δεν θα επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στον αμερικανικό στρατό, παρά το γεγονός ότι έχει την εξουσία να το πράξει. Ωστόσο, είναι πιθανό να ρίξει το …γάντι στο υπουργείο Άμυνας για το μέλλον.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η νέα αναθεωρημένη οδηγία για την υποχρεωτικότητα της μάσκας από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) θα οδηγήσει σε σύγχυση για τους Αμερικανούς, ο Μπάιντεν ρίχνει την ευθύνη στους ανεμβολίαστους Αμερικανούς, λέγοντας ότι αν είχαν εμβολιαστεί, «θα βρισκόμασταν σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο».

«Έχουμε μία πανδημία επειδή οι ανεμβολίαστοι σπέρνουν τεράστια σύγχυση. Και όσο περισσότερο μαθαίνουμε γι’ αυτόν τον ιό και την μετάλλαξη «Δέλτα», τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχούμε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.