«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια -καθώς είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε- και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η Κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τόνισε ότι υπάρχει συντονισμός με τις χώρες μέλη της Ε.Ε. σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο προκείμενου αυτό να είναι δια-λειτουργικό.

Ανέφερε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.

Ανέφερε ότι ανάλογα με τα ραντεβού της ομάδας 35-39 ετών οπού σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στη συνεχεία και η επόμενη ηλικιακή ομάδα.

“Ευελπιστούμε εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και για τους 18 άνω” τόνισε η κ. Πελώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Πελώνη τόνισε ότι “Η Αθηνά δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χωρά μας, στις 31 Μάιου”.

Ανέφερε ότι είναι σε επαφή οι δυο πλευρές κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι αν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα και θα γίνει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αντισώματα για τον κορωνοϊό: Πώς, πόσα, πότε και με ποιο εμβόλιο αποκτάμε τα περισσότερα

Θεμιστοκλέους: Θα φτάσουμε άνετα στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού