Για το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033 και το 13032 μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, είμαστε πολύ κοντά σε μία τέτοια εξέλιξη. Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δε θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν, είπε ο κ. Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, είπε ότι από χθες το βράδυ έχει ανοίξει λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε επίσης ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες, είπε.

Σχετικά με την επόμενη στην σειρά ομάδα πληθυσμού, την 40-44, είπε πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η ίδια με την πλατφόρμα να ανοίγει την Μεγάλη Πέμπτη. Όπως είπε και αυτή θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ενώ συμπλήρωσε πως το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο κ. Πιερρακάκης, είπε ακόμη ότι όσοι το επιθυμούν και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλακόπουλος: Εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις λόγω εμβολίων – Τι είπε για τις εγκύους

Lockdown: Πορεία χωρίς… πισωγυρίσματα η χαλάρωση των μέτρων – Όλα όσα ισχύουν μέχρι το Πάσχα

Παγώνη: Διπλή μάσκα στις εκκλησίες και self test πριν το τραπέζι της Ανάστασης