Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η ιστορία μιας 90χρονης η οποία αρνήθηκε να της δοθεί βοήθεια με αναπνευστήρα ενώ έπασχε από κορωνοϊό λέγοντας στους γιατρούς της «κρατείστε τον για κάποιον νεώτερο ασθενή».

Η Suzanne Hoylaerts εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή και έλλειψη όρεξης για φαγητό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Όταν μπήκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η 90χρονη φέρεταιΑ να είπε στους γιατρούς: «δεν θέλω να χρησιμοποιήσετε σε μένα υποβοήθηση στην αναπνοή. Σώστε νεώτερους ασθενείς. Εγώ έζησα ήδη μια ωραία ζωή».

Συγκινημένη η κόρη της Judith δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws «δεν μπόρεσα να την αποχαιρετήσω, δεν είχα καν την δυνατότητα να πάω στην κηδεία της».

Σύμφωνα με την ίδια η οικογένεια της 90χρονης ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πώς η άτυχη ηλικιωμένη προσβλήθηκε από κορωνοϊό καθώς, όπως λένε, βρισκόταν στο σπίτι της και εφάρμοζε όλα τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τελικά, να φοράμε μάσκες ή όχι;