Την προσοχή των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τις απορρίψεις αντισηπτικών υγρομάντηλων, γαντιών μιας χρήσης ή μασκών και άλλων υλικών που συνδέονται με την αυξημένη προσωπική φροντίδα λόγω κορωνοϊού, στη λεκάνη της τουαλέτας, καθώς οι απορρίψεις αυτές προκαλούν σοβαρές εμφράξεις στο δίκτυο σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί αυστηρά με προσωπικό ασφαλείας, εφιστά η ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, «συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης να μην απορρίπτονται στις τουαλέτες χαρτιά από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή αντισηπτικά υγρομάντηλα, γάντια μιας χρήσης ή ακόμη και μάσκες, προϊόντα που κατά κόρον καταναλώνονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της ατομικής φροντίδας και προστασίας από τον COVID-19. Τα προϊόντα αυτά δε διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις στις σωληνώσεις, τα αντλιοστάσια και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της».

Η ΕΥΑΘ υπενθυμίζει, επίσης, «τη διαχρονική ανάγκη απόρριψης στον κάδο και άλλων προϊόντων ατομικής υγιεινής, όπως σερβιέτες, πάνες, μπατονέτες, καθώς όλα αυτά, όπως και τα παραπάνω, προκαλούν προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του Πολεοδομικού μας Συγκροτήματος, ακόμη και πλημμύρες με λύματα σε σπίτια και επιχειρήσεις».

«Δεν ρίχνουμε τίποτε στη λεκάνη της τουαλέτας, προσέχουμε τα δίκτυά μας και τους ανθρώπους μας και εφαρμόζουμε αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής την περίοδο αυτή», συστήνει η ΕΥΑΘ.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός – Φαρμακεία: 9 το πρωί με 5 το απόγευμα το υποχρεωτικό ωράριο τις καθημερινές

Κορωνοϊός: Πώς «ξέφυγε» ο ιός και προκλήθηκε η πανδημία

Κορωνοϊός: Νέο εμβόλιο υπό κλινική δοκιμή στην Κίνα – Αποκωδικοποιήθηκε βασική πρωτεΐνη του ιού