Αναφερόμενος στην προτροπή και της κυβέρνησης να περιοριστούν τα μετρητά στις συναλλαγές των πολιτών, ο κ. Τούντας ξεκαθάρισε ότι «κάθε επαφή με αντικείμενο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο, μπορεί να αποτελεί εν δυνάμει εστία μετάδοσης του ιού» και τόνισε ότι «χρειάζεται άμεσος καθαρισμός των χεριών και βεβαίως να αποφεύγουμε να βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπο», ενώ προσέθεσε ότι «θέλει καλό καθαρισμό στις επιφάνειες, αλλά και στα ρούχα τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τον ιό».

Όσο για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, ο κ. Τούντας είπε ότι «περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, είμαστε σε αυξητική τροχιά της επιδημίας. Όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται και σωστά λαμβάνονται, αποσκοπούν μέσα από την απομόνωση και την ιχνηλάτηση να μειώσουν τη μετάδοση. Αυτό θα σημάνει την αρχή της κάμψης της επιδημίας, κάτι που ελπίζουμε ότι μπορεί να συμβεί στο τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου».

Κατά τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, «η χώρα μας έχει πάρει εγκαίρως τα μέτρα που έπρεπε και γι’ αυτό δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που έχει σήμερα η Ιταλία».

Αναφερόμενος στη συζήτηση, που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες και στην Ευρώπη για τη λήψη κάποιων φαρμάκων, είπε ότι «συνιστούμε όταν υπάρχουν συμπτώματα, οι άνθρωποι να παίρνουν τα αντιφλεγμονώδη».