Σειρά μέτρων για τα προνοιακά επιδόματα λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η πλειοψηφία των συναλλαγών θα γίνεται ηλεκτρονικά. Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, 121.936 sms και e-mails έχουν σταλεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Στέγασης.

Την ίδια ώρα, πολλοί δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έχουν ενημερωθεί ότι λόγω των έκτακτων μέτρων, παρατείνεται αυτοδίκαια η ισχύς της αίτησής τους για έναν μήνα.

Λειτουργούν όλες οι πλατφόρμες των επιδομάτων

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι οι πλατφόρμες των επιδομάτων λειτουργούν κοινωνικά.

Παράλληλα, όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης, άδεια ειδικού σκοπού μπορούν να πάρουν και εργαζόμενοι γονείς Ατόμων Με Αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας, που είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας

Αναστολή λειτουργίας

Το υπουργείο προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠΜΕΑ, ΚΔΗΦ και των Προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας.

Παράλληλα, για τους πολίτες παρατείνεται για 3 μήνες η καταβολή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων σε περίπτωση επανεξέτασης από ΚΕΠΑ έως 31.3.2020.

Παρατείνεται για 1 μήνα η καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και επιδόματος στέγασης όπου δεν έχει υποβληθεί ήδη νέα αίτηση ή δεν θα υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Για το επίδομα γέννησης, δεν προσμετρώνται στην προθεσμία υποβολής αίτησης οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός: Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στο ΕΜΠ

Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Κορωνοϊος – Βρετανία: «Δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το κλείσιμο σχολείων» λέει ο Τζόνσον