Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν αυξήθηκε σήμερα στους 611 (+97), μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 12.729.

1.365 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία εκτός της Κίνας, είχε ανακοινώσει χθες έναν απολογισμό 514 νεκρών και 11.364 κρουσμάτων.

Δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ναμίμπια

Η Ναμίμπια ανακοίνωσε σήμερα τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονωϊού στη χώρα, ένα ζευγάρι Ισπανών που έφτασαν στο κράτος αυτό της νότιας Αφρικής την Τετάρτη και βρέθηκε θετικό στον ιό SARS-CoV-2, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καλούμπι Σάνγκουλα.

Ο Σάνγκουλα πρόσθεσε ότι, παρά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, η κυβέρνηση σκοπεύει να εορταστεί κανονικά η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ναμίμπια στις 21 Μαρτίου.

Πρώτο κρούσμα στη Ρουάντα

Στο μεταξύ και η Ρουάντα επιβεβαίωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στο έδαφός της

Πρόκειται για έναν Ινδό πολίτη που έφτασε στη χώρα αυτή της ανατολικης Αφρικής από το Μουμπάι (Βομβάη) στις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο άνδρας δεν είχε συμπτώματα όταν έφτασε στη Ρουάντα, αλλά πήγε μόνος του σε κλινική στις 13 Μαρτίου, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Ρουάντα είναι το 19 ο κράτος της Αφρικής που αναφέρει κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα χιονοδρομικά Κέντρα σε Παρνασσό και Καϊμακτσαλάν

Κορωνοϊός στην Κρήτη: Προσαγωγή κομμώτριας στο Ηράκλειο, μετά τις συλλήψεις σε Κομοτηνή, Κοζάνη και Ιωάννινα