Επτά εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» αξιολογήθηκαν τελικά ως «ύποπτα» περιστατικά μετά τη διαχείριση του 77χρονου ασθενή που διαγνώστηκε με τη νόσο Covid-19 πολλές ώρες μετά την επίσκεψη και τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε επαφή με τον ασθενή βρίσκονται σε απομόνωση στις οικίες τους για τις επόμενες 14 ημέρες, διάστημα στο οποίο θα παρακολουθούν την υγεία τους βάσει των οδηγιών που έχουν λάβει από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πρόκειται για 4 γιατρούς, 2 ειδικευμένους από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και 2 ειδικευόμενους από την κλινική Δ4, μία νοσηλεύτρια από την ίδια κλινική καθώς και 2 άτομα από το πλήρωμα ασθενοφόρου.

Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» το πρωί της Τετάρτης έγινε απολύμανση και το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ασθενής – όπως είχε καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ- διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ το πρωί της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο που εφημέρευε. Είχε λοίμωξη αναπνευστικού και κανένα ταξιδιωτικό ιστορικό. Εξετάστηκε στο ΤΕΠ, κατά την ΠΟΕΔΗΝ με μεγάλη καθυστέρηση χωρίς να γίνει έγκαιρα αξιολόγηση του περιστατικού από τη διαλογή, με δεδομένο ότι πλέον οι οδηγίες είναι να μην παραμένουν οι ασθενείς με αναπνευστικές λοιμώξεις ανάμεσα σε άλλους ασθενείς, στην παρούσα φάση ώστε να μην διασπείρουν τον κορωνοϊό αν τυχον είναι θετικοί.

Κινήθηκε λοιπόν στο ΤΕΠ και στο ακτινολογικό.Από την ακτινογραφία κρίθηκε ότι πρέπει να μπει για νοσηλεία στη Δ4 Παθολογική, καθώς διαγνώστηκε με αρχή πνευμονίας.

Ελήφθη επίχρισμα και απομονώθηκε. Το βράδυ της Τρίτης το δείγμα βγήκε θετικό, οπότε ξεκίνησε ξεκίνησε από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών του και ο ίδιος μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο Σωτηρία.