Πρόσκληση προς τους φοιτητές των Πολυτεχνείων και των Πανεπιστημίων της χώρας απευθύνει ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τα ελληνικά νοσοκομεία του μέλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την Πέμπτη, έπειτα από συνάντηση εργασίας που είχε με τους Πρυτάνεις των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, προκηρύσσεται το επόμενο διάστημα διαγωνισμός για την υποβολή προτάσεων σχετικά με παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα, αλλά εν λειτουργία, των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Μέσω του διαγωνισμού αναζητούνται έξυπνες λύσεις για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, την αναβάθμιση των νοσοκομείων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, με ανάλογα γνωστικά αντικείμενα και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ.

«Ευελπιστούμε έτσι να δείξουμε ότι πιστεύουμε στη νέα γενιά των Ελλήνων, τους θέλουμε εδώ ως κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, με τη συνδρομή των κορυφαίων Πανεπιστημίων, Πολυτεχνείων και Σχολών της χώρας. Με την πρωτοβουλία μας αυτή στηρίζουμε τους εν δυνάμει νέους επαγγελματίες και τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη φαντασία, τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους προς όφελος του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα προέρχεται από το Κράτος, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από συγχρηματοδοτούμενα έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι τρεις μήνες, ενώ θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των τεχνικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τεχνοκρατών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Σαπουντζάκης, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Άννα Σπύρτου.