Παραλύει ο χώρος της υγείας σήμερα, καθώς οι συνδικαλιστικές ενώσεις γιατρών και λοιπών εργαζόμενων στο σύστημα δημόσιας υγείας κατέρχονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται με τις κινητοποήσεις τους – θα γίνουν και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Υγείας – για την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία, αντιδρώντας στις «ανθυγιεινές μεταρρυθμίσεις που ήρθε με φόρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηρίζει, δε, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ως «πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης που πρωτοστατεί στην προώθηση των αντιδραστικών σχεδιασμών για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρεί «αιτία πολέμου» την εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και ζητεί μόνο προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει «πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλης, το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου και κατάληξη το Υπουργείο Υγείας.