Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) αναγνωρίζοντας την ανάγκη της έγκυρης, έγκαιρης και αξιόπιστης υποστήριξης και ενημέρωσης ασθενών που πάσχουν από ουρολογικές παθήσεις, είναι η πρώτη ελληνική επιστημονική εταιρεία που ίδρυσε Ειδικό Γραφείο Ασθενών, υπηρετώντας τον κοινωνικό της ρόλο.

Στόχοι του Γραφείου Ασθενών (Patient Office) είναι:
• Η υποστήριξη και ενημέρωση των ασθενών με ουρολογικές παθήσεις.
• Η ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και πρόληψης ουρολογικών παθήσεων που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό.
• Η συνεργασία με το αντίστοιχο Γραφείο Ασθενών της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, στο οποίο υπάρχει και Ελληνική εκπροσώπηση.
• Η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με Συλλόγους Ασθενών που πάσχουν από ουρολογικά νοσήματα.
• Η προαγωγή της επιστημονικά τεκμηριωμένης ιατρικής ενημέρωσης για ουρολογικές παθήσεις και η προσπάθεια περιορισμού της διάχυσης ανακριβών επιστημονικών πληροφοριών μέσω internet.

Στο πλαίσιο σειράς δράσεων του Γραφείου Ασθενών της ΕΟΕ που έχουν ήδη προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το ευρύ κοινό υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου της Αθήνας με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο» την Παρασκευή 31 Μαρτίου (18.00-20.00) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και στην ενημέρωση του ασθενούς την εποχή του διαδικτύου καθώς και τις ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις της ασθένειας του ουρολογικού καρκίνου.

Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας – ιατροί αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα.