Την έμπρακτη αναγνώριση, τόσο με οικονομικές αυξήσεις όσο και με ευνοϊκές για το εργασιακό καθεστώς ρυθμίσεις, ζητούν από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών του ΕΣΥ.

«Όχι άλλα χειροκροτήματα, όχι άλλες βραβεύσεις. Είναι σημαντικό ν’ αντιληφθεί η Πολιτεία πως τα βραβεία και τα χειροκροτήματα, δεν συνιστούν έμπρακτη αναγνώριση. Οφείλει να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και του δύσκολου έργου που επιτελούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ).

Επισημαίνει, ακόμη, πως «οι νοσηλευτές αποτέλεσαν μία από τις σημαντικότερες επαγγελματικές ομάδες που σήκωσαν τεράστιο βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και εξακολουθούν να σηκώνουν. Χειροκροτήθηκαν… κι αυτό ήταν. Η αναγνώρισή τους τελείωσε με το πέρας της πανδημίας, χωρίς κανένα περαιτέρω έμπρακτο μέτρο ενίσχυσης. Αντιθέτως, η έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς των γιατρών ήρθε με την αύξηση της τάξεως του 10% στο μισθολόγιό τους, όπως είχε εξαγγελθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 2022. Για τους νοσηλευτές, δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο, ενώ επωμίστηκαν το ίδιο βάρος αναλογικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους γιατρούς» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, κ. Γιώργος Αβραμίδης.

Αναφορικά με την πρόσφατα εξαγγελθείσα αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, «αυτή η επιπλέον αύξηση του επιδόματος δε μπορεί να αντισταθμίσει τη μη ικανοποίηση ως τώρα των αιτημάτων των νοσηλευτών, δεδομένου ότι χωρίς σημαντικά κίνητρα για το νοσηλευτικό επάγγελμα, οι νοσηλευτές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο» καταλήγει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 95 θάνατοι από Covid-19 και 2 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Πλεύρης: Προς έκδοση οι υπουργικές αποφάσεις για την ποιοτική αξιολόγηση ιδιωτικών κλινικών και Κέντρων Αποκατάστασης