«Η σύσταση είναι πως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 5 ετών, όσοι είναι άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η σύσταση θα είναι να κάνουμε όλοι προφυλακτικό εμβόλιο, καθώς το φθινόπωρο αρχίζουμε να συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους», είπε  η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει (σημ: είναι αθροιστικά πάνω από 11 εκατομμύρια), δείχνουν ότι ουσιαστικά είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Υγείας.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στις κινήσεις αύξησης του προσωπικού του ΕΣΥ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως 12.000 γιατροί ενίσχυσαν τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας, ενώ για 4.000 θέσεις νοσηλευτών έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και πρόκειται να ενισχύσουν άμεσα τις δομές υγείας, ενώ ανέφερε πως επίκεινται και άλλες προσλήψεις.

Με λιγότερα μέτρα το άνοιγμα των σχολείων

Για την συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε πως «με βάση τα δεδομένα της χώρας, τι γίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες όπου ξεκινούν τα σχολεία χωρίς μέτρα και με βάση τις δηλώσεις των ειδικών της επιτροπής, θεωρώ ότι θα ανοίξουμε με λιγότερα μέτρα».

Όσον αφορα τις πληροφορίες ότι τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς μάσκες και με ένα σελφ τεστ η κ. Γκάγκα τόνισε: «Δεν θέλω να προλάβω την απόφαση της επιτροπής. Όμως τα δεδομένα λένε θα πάμε με λιγότερα μέτρα στο άνοιγμα των σχολείων».

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Χωρίς μάσκες η επιστροφή των μαθητών – Τεστ μόνο σε περίπτωση συμπτωμάτων