Είμαστε σε συνεχή σταθερή αποκλιμάκωση της πανδημίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και ιδιαίτερα την τελευταία, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως η κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου και οι μετακινήσεις με τα πλοία δεν άλλαξαν την εικόνα.

“Την τελευταία εβδομάδα η αποκλιμάκωση είναι πιο έντονη” σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι “πριν από τέσσερις εβδομάδες είχαμε 400 εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία και την τελευταία εβδομάδα μόλις 216″ και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ” την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε κάτω από τις 200″.

Επιπλέον εκτίμησε ότι “θα φτάσουμε στην έναρξη των σχολείων με μια πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα συνολικά στη χώρα”

Όπως σημείωσε: “Έχω την αίσθηση ότι θα περάσουμε έναν πολύ καλό Σεπτέμβρη από άποψη επιδημίας. Δεν υπάρχει διεθνώς κάποιο στέλεχος που να δείχνει ότι επικρατεί. Η παραλλαγή “Κένταυρος”, όπου έχει εμφανιστεί δεν έχει επικρατήσει παρά μόνο στην Ινδία”.

Ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή το επίπεδο ανοσίας για τον κορωνοϊό στη χώρα είναι υψηλό, λόγω του ποσοστού των εμβολιασμών και των νοσήσεων, πολύ πιο υψηλό απο τις ΗΠΑ”.

Αναφερόμενος δε στο μοντέλο των ΗΠΑ για τα σχολεία, όπου τα ανοίγουν εντελώς ελεύθερα και παίρνουν επιπλέον μέτρα μόνο στις πολιτείες όπου υπάρχει πρόβλημα, εκτιμά ότι και στη χώρα μας ”πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον την πανδημία τοπικά. Να παρθούν περισσότερα μέτρα –επιπλέον τεστ, διευρυμένη χρήση μάσκας– στις περιοχές που για κάποιο διάστημα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

“Δεν θα υπάρξει λόγος για οριζόντια μέτρα κατά του κορωνοϊού στο μέλλον” εκτίμησε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πολυχάπι μετά από έμφραγμα παρέχει καλύτερη καρδιαγγειακή προστασία για το μέλλον