Με 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, «απαντούν» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν για έξι εβδομάδες οι εφημερίες και να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων το βράδυ της Τετάρτης, η απεργία όπως ο προγραμματισμός συνάντησης με τον υπουργό Υγείας αποφασίστηκαν κατά τη συνέλευση των εργαζομένων η οποία έγινε παρουσία του προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά καθώς και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Σύλλογος με την κινητοποίηση η οποία σημειωτέον θα αφορά και τη λειτουργία του Παίδων ως εμβολιαστικού κέντρου, ζητεί:

• Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

• Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων του νοσοκομείου.