Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας, ο Νταβίντ Τσοκεουάνκα, καθώς και έξι μέλη του υπουργικού συμβουλίου, επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε η βολιβιανή κυβέρνηση χθες Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προεδρίας επιβεβαίωσε πως τα μέλη της κυβέρνησης μολύνθηκαν από τον ιό, πάντως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα σε σταθερή κατάσταση, τέθηκαν σε απομόνωση και τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Πρόκειται για τους υπουργούς Προεδρίας Εδουάρδο δελ Καστίγιο, Άμυνας Εδμούνδο Νοβίγιο, Παιδείας Έντγκαρ Πάρι, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Γαβριέλα Μεντόσα, Δικαιοσύνης Ιβάν Λίμα και Εξωτερικών Ροχέλιο Μάιτα.

Έχουν λάβει «δύο δόσεις» εμβολίων κατά της COVID-19, ωστόσο ο αντιπρόεδρος έχει λάβει μόνο «την πρώτη δόση», διευκρίνισε η υφυπουργός Επικοινωνίας Γαβριέλα Αλκόν σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι όλοι είναι «πολύ καλά στην υγεία τους, σε σταθερή κατάσταση», παρακολουθούνται από γιατρούς και έχουν τεθεί «σε απομόνωση».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, η Βολιβία έχει καταγράψει 20.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 (επακριβώς 19.999) επί συνόλου 686.023 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, η χώρα επλήγη – όπως και άλλα κράτη της περιοχής – από νέο κύμα της πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 11.000 σε ημερήσια βάση.