Βαρύτατες εκφράσεις χρησιμοποιεί σε σημερινή του ανακοίνωση το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κατά του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, μετά την απόφαση του τελευταίου να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ του ΠΙΣ.

«Πραξικόπημα από τον υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό στα πρότυπα του Ερντογάν!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ανώτατου θεσμικού οργάνου των γιατρών, που υπογράφει ο πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους σε ετοιμότητα, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την προσφυγή του ΠΙΣ στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει από το ΔΣ του ΠΙΣ, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16 Μαρτίου, να διαβιβαστούν στην οδό Αριστοτέλους μια σειρά από έγγραφα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών.

«Με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Σύμφωνα με το προεδρείο του ΠΙΣ, «η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει πως «η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα» και καλεί τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου «να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας».