*γράφει ο Βασίλης Δαλιάνης

Εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων Covid 19 τις επόμενες εβδομάδες αναμένει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το οποίο κάνει λόγο για πενταπλασιασμό των νέων ασθενών μέχρι την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ECDC εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία θα καταγραφούν περισσότερα από 420 νέα κρούσματα ανά 100.000 πολίτες, σχεδόν πέντε φορές περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα όταν καταγράφονταν 90 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση 63% των κρουσμάτων στην ΕΕ , με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν σε νέους ηλικίας 15 έως 24 χρόνων. Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αλλά και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) υπογραμμίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση και καλούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το πράξουν άμεσα, ζητώντας παράλληλα από τα κράτη – μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν τον ρυθμό εμβολιασμού.

Ειδήσεις σήμερα 

Καπραβέλος: Οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια, δε νοσηλεύονται – Χωρίς ανοσία καταστραφήκαμε

Εμβολιασμοί: Πάνω από 10.500 έφηβοι έκλεισαν ραντεβού από όταν άνοιξε η πλατφόρμα