Με εντατικούς ρυθμούς καθημερινά συνεχίζεται η διενέργεια εκατοντάδων rapid test  σε όλη την Αττική από τις Κινητές Ομάδες «Επισκέψεων στο Σπίτι» (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης».

Το τελευταίο διήμερο από τις 10 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι σε κοινωνικές δομές και σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής με τον συντονισμό του Δρ. Πάνου Ευσταθίου. Ειδικότερα, διενεργήθηκαν εξετάσεις στο Ίδρυμα Περίθαλψης Ατόμων με νοητική στέρηση «Μαρία Κόκκορη» στη Γλυφάδα, στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και σε Δομές στου Ζωγράφου, στο ‘Ασυλο Πενήτων «Γηροκομείο Πειραιά, στο Δήμο Αμαρουσίου κ.α.

Στο πλαίσιο της δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, ενώ όσα θετικά περιστατικά ανιχνεύθηκαν επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τα τεστ επισήμανε ότι δίνεται έμφαση σε περιοχές που επιδημιολογικά βρίσκονται στο «κόκκινο» αλλά και σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, τονίζοντας: «Δυναμώνουμε την πρόληψη, ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, στοχευμένα και μεθοδικά. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και απαιτείται απ΄όλους μας υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, μέχρι να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια, που πιστεύω ότι θα είναι σύντομα».