Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης υποστηρίζοντας ότι η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα της πανδημίας μοιάζει με «πολιτική ύαινας». Ο υφυπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ανδρέα Ξανθού για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως υπάρχουν «διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων» είπε μεταξύ άλλων πως «επινοείτε ψευδή γεγονότα για να οικοδομήσετε ψευδή αφηγήματα. Αμαυρώνετε την εθνική προσπάθεια. Κυρίως σπέρνετε την αμφιβολία στην κοινωνία. Είναι λάθος. Η τυφλή αντιπολίτευση ανοίγει τον δρόμο στις τυφλές αντιδράσεις στα επιστημονικά δεδομένα και ξαναφέρνει από την πίσω πόρτα συνομωσίες και λαϊκισμό στα κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας υγείας»,

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης απομάκρυνε το ενδεχόμενο της δημοσίευσης των πρακτικών της επιτροπής ειδικών λέγοντας «Είμαστε υπέρ της διαφάνειας αλλά η εμπιστευτικότητα των πρακτικών αποτελεί ανάγκη για την εξασφάλιση της ευθυκρισίας των ειδικών ώστε να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς αίσθηση φόβου ότι θα υποστούν εξωτερικές πιέσεις. Αυτό εξασφαλίζει την λειτουργική τους ανεξαρτησία».

«Παντού στον κόσμο οι πολιτικές δυνάμεις αντιμάχονται την πανδημία και μόνο στην Ελλάδα η αντιπολίτευση αντιμάχεται την κυβέρνηση. Εδώ και 11 μήνες είναι απούσα η αντιπολίτευση στην μάχη της πρώτης γραμμής. Δεν βρίσκει τίποτα καλό και καραδοκεί να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη στις λίγες άτυχες στιγμές. Είναι άδικο να μας ρωτάτε πράγματα που έχουν απαντηθεί για μύθους που στηρίζονται σε επιστημονικά σενάρια ή δικά σας ψευδή σενάρια» είπε σε άλλο σημείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε για τα περι διπλής καταγραφής κρουσμάτων «Εξαρχής η καταγραφή επιδημιολογικών δεδομένων είναι μια και μοναδική. Ένας αριθμός και ένα σύστημα . Τροφοδοτείται από πολλές πηγές αλλά ο τελικός μηχανισμός είναι ένας και ελέγχεται από τον ΕΟΔΥ.

Εσείς ως οργανωμένη πολιτική δύναμη και εσείς προσωπικά έρχεστε στην Βουλή επικαλούμενος δημοσιεύματα ορισμένα εκ των οποίων έχουν αναθεωρηθεί από νεότερα Οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους και εμείς την δική μας. Τι κάναμε: διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, ενισχύσαμε με προσωπικό, εξασφαλίσαμε εξοπλισμό και υλικό προστασίας, 30 χιλ τεστ καθημερινά και σύστημα ιχνηλάτησης. Αυτή είναι η αλήθεια . Τι παραλάβαμε και τι οικοδομήσαμε σε συνθήκες παράλληλων κρίσεων σε μεταναστευτικό Εβρο και εθνικά.

Τι θα συνέβαινε αν η δική σας κυβέρνηση διαχειριζόταν τέτοιες κρίσεις;».

«Η ΣΥΡΙΖΑ σιωπά όταν τα πράγμα πάνε καλά και εμφανίζεται χαιρέκακα όταν κάτι μπορεί να στραβώσει. Αυτό είναι πολιτική ύαινας. Για εμάς προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Στην μάχη δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι» είπε τέλος ο κ. Κοντοζαμάνης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ξανθός αντέδρασε λέγοντας:  «Την στιγμή της κορύφωσης της κρίσης εσείς μιλάτε για ύαινες της αντιπολίτευσης. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία. Δεν μπορείτε σε ένα αίτημα διαφάνειας να μιλάτε για ύαινες. Έχουμε αποδείξει την υπευθυνότητά μας μήνες τώρα σε αντίθεση με την δική σας στάση όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση». Παράλληλα επέμεινε υποστηρίζοντας ότι το μητρώο covid είναι «για γέλια».