Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε απέστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό, τόσο για τα μέτρα προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας αυτήν την περίοδο, όσο και για τα εμβόλια που αναμένεται να λάβουν έγκριση το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Είναι μία πρόκληση. Να κρατάμε μία κοινωνική απόσταση και να φοράμε μάσκες. Να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε το πλήθος, τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή. Πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψιν, αλλιώς θα γίνει μεγάλη ζημιά.

Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, ή θα κρατήσουμε σε αυτόν το σημείο τον ιό.

Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Πέρυσι η Ευρώπη ανέφερε ένα μεγάλο πλήθος ασθενειών. Η Ελλάδα δεν είχε τέτοιες αναφορές, διότι υπάρχει ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος αφαιρεί ζωές. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει προβληματισμός, αλλά τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση, θα είναι ασφαλή.

Επιπλέον πρέπει να βρούμε τις πολιτικές. Λίγο ακόμη υπομονή, για να μπει ένα φρένο στην πανδημία.

Η ΕΕ έχει σχεδιάσει ένα πλάνο για τον εμβολιασμό. Έχει διασφαλιστεί ότι η παραλαβή θα γίνει δίκαια και στον ίδιο χρόνο.

Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας. Το μεγαλύτερο δώρο για τους αγαπημένους μας φέτος τα Χριστούγεννα, θα είναι να προφυλάξουμε τους αγαπημένους μας και να σώσουμε ζωές».

Ειδήσεις σήμερα:

Πιέσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν παρουσιάζει τη στρατηγική «Μένουμε ασφαλείς από την COVID-19 τον χειμώνα»

Ανησυχητικά τα ευρήματα στα λύματα της Θεσσαλονίκης: Επιμένει ο ιός