Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας, περιέγραψε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας, Νίτσα Κιόρτεβε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης, είναι ότι δύο ασθενείς διασωληνωμένοι βρίσκονται στην αίθουσα χειρουργείων διότι δεν υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια. Ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία.

«Δεν είναι όλοι οι νοσηλευόμενοι μεγάλης ηλικίας», σημείωσε η κ. Κιορτέβε λέγοντας ότι αρκετές νοσηλείες είναι της ηλικίας 30-50 όπου έρχονται με βαριά συμπτώματα στο νοσοκομείο και χρειάζονται οξυγόνο και παρατεταμένη νοσηλεία. Όπως είπε, οι περισσότεροι εμφανίζουν επιβαρυμένη κλινική εικόνα, διότι μένουν σπίτι παρά τα σοβαρά συμπτώματα.

Ακόμη και η κατάσταση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στη Δράμα, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση καθώς, περίπου 20-25 ιατροί νοσούν από COVID-19 και περίπου 80 νοσηλευτές και διοικητικοί. Η κ. Κιορτέβε, υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο Δράμας είναι υποστελεχωμένο. «Το φωνάζουμε χρόνια αλλά κανείς δεν συγκινείται», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση ξέφυγε στη Δράμα, διότι υπήρχε παρατεταμένος εφησυχασμός, όπως είπε η κ. Κιόρτεβε υπήρχε η αίσθηση ότι τα χειρότερα πέρασαν, άνοιξαν καταστήματα, δεν τηρούταν τα μέτρα έγιναν μετακινήσεις προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες και έτσι ξέφυγε η κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Το πρόβλημα μετατοπίζεται στην επαρχία – Να μείνει το lockdown σε ορισμένες περιοχές

Κορωνοϊός: Η παράταση του lockdown φέρνει πιο κοντά τα Χριστούγεννα – Πάει Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης για «αυτοψία»

Κορωνοϊός – Δημόπουλος: «Όταν εγκριθούν τα εμβόλια δεν θα χρειάζεται δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε»