«Πρέπει να βρούμε τρόπο να νοσηλεύσουμε τους ασθενείς με ασφάλεια, έχουν εξαντληθεί οι δυνάμεις», σχολίασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει 2 ιδιωτικές κλινικές για τη μάχη που δίνει η Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό, σχολίασε ότι «όταν αρνήθηκαν οι κλινικάρχες την πρόταση μας προχωρήσαμε στην επίταξη». Και πρόσθεσε: «Τα κριτήρια του υπουργείου, είναι ο αριθμός των κλινών που διαθέτουν και η πληρότητα τους». «Αν χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινών», ανέφερε, θέλοντας να αποφύγουν τις αεροδιακομιδές με τρένο ή άλλα μέσα.

Για τις ενστάσεις των κλινικαρχών, ο κ. Κωτσιόπουλος, σχολίασε ότι «δεν θα γίνονται επιμολύνσεις διότι οι δύο κλινικές αυτές, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού». Υπογράμμισε επίσης, ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες και στα ιδιωτικά νοσοκομεία από το κράτος, «δεν τους παίρνουμε την περιουσία θα αποζημιωθούν με τον προηγούμενο νόμο όπως ορίζει η ΚΥΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο, το μελετούν και οι επιστήμονες για να μάθουμε τι συνέβη τι πήγε λάθος για να ξέρουμε τι να προσέξουμε την επόμενη φορά», δήλωσε μιλώντας για το πώς ξέφυγε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Ενώ για την Αθήνα, σημείωσε ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση όχι όμως την επιθετικότητα της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Συναγερμός» στον Ευαγγελισμό – Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς

Κορωνοϊός: Πότε είναι οι φορείς πιο μεταδοτικοί

Ο ΠΟΥ απορρίπτει τη ρεμντεσιβίρη: Δεν έχουμε στοιχεία ότι βοηθάει με τον κορωνοϊό