Ορισμένοι από τους ασθενείς με COVID-19 εξακολουθούν να αρνούνται να δεχτούν ότι ο ιός είναι «πραγματικός», ακόμη και στις στιγμές που πεθαίνουν, σημείωσε νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Νότιας Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Jodi Doering, η οποία είναι νοσοκόμα στο τμήμα έκτκατων περιστατικών νοσοκομείου της αμερικανικής πολιτείας, είπε στο CNN ότι έχει δει σοβαρά άρρωστους ασθενείς να πασχίζουν να αναπνεύσουν, αλλά να επιμένουν ότι η πανδημία δεν υπάρχει.

«Τα τελευταία τους λόγια την ώρα που πεθαίνουν είναι ‘αυτό δεν μπορεί να συμβεί, δεν είναι πραγματικό’», είπε η Doering στο ενημερωτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως πολλοί από αυτούς τους ασθενείς επιμένουν ότι πάσχουν από γρίπη ή άλλες ασθένειες.

nosileutria_dakota

«Το δυσκολότερο για εμάς, είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν κάτι άλλο και θέλουν μια μαγική απάντηση, χωρίς να θέλουν να δεχτούν ότι η COVID είναι πραγματική», είπε. «Ακόμα και μετά τα θετικά τους τεστ, μερικοί άνθρωποι δεν το πιστεύουν».

Ακόμη, ανέφερε είπε ότι αντί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους λίγο πριν πεθάνουν, είναι «γεμάτοι θυμό και μίσος» προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Όταν προσπαθούμε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους και να τους πούμε αν μπορούμε να καλέσουμε την οικογένειά τους, τα παιδιά τους, τη γυναίκα τους ή τους φίλους τους, εκείνοι μας απαντούν ‘όχι, γιατί πρόκειται να γίνω καλά», είπε.

Η νοσηλεύτρια κατέληξε, λέγοντας, πως οι συγκεκριμένες επικοινωνίες με ασθενείς είναι απογοητευτικές, καθώς έχουν πολλαλασιαστεί στο νοσοκομείο που εργάζεται.